איך אפשר לעשות משחק שרץ חלק במובייל

מוג’ה וורקס (או מוחה וורקס, אני לא יודע איך לכתוב בעברית) זו חברה קטנה למשחקים. אחד המשחקים האחרונים שלהם פותח בהקס ו OpenFl .
במאמר מאוד מעניין הוא מסביר כיצד הוא ייצר משחק שרץ בצורה כל כך חלקה באנדרואיד.
מה שמרתק בעיני, זה ש OpenFl (קיצור של “ספריית פלאש בקוד פתוח”) היא ספרייה שבנוייה על גבי הקס, ומחקה באופן מושלם את ההתנהגות של פלאש, אבל באמצעות הקס, זה יכול ליצור את המשחק לכל פלטפורמה, ובנוסף, יש לו את הכוח שגלום בשפה הקס עצמה, שהיא גדולה יותר מכל מה שמתכנתי ActionScript התרגלו אליו, אבל עדיין פשוטה לא פחות.

אפשר לקרוא על כך בלינק הזה.

אין ספק ש-openFl היא סיפריה מדהימה ומשדרגת את יכולות מתכנתי הפלאש ו-AS3 מבלי שהם צריכים ללמוד דבר או להתרגל לשום דבר חדש, אבל אני באמת תוהה האם זו טכנולוגיה שהולכת להישאר איתנו עוד הרבה זמן(אני מדבר על טווח של 5-10 שנים) או שכבר עכשיו רואים ניצנים של כל מיני תחליפים כמו unity (שגם היא מתממשקת עם Haxe) או snowkit וכד’…

איך שאני רואה את זה, זה לא משנה כל כך.
מבחינתי, OpenFl היא רק הדלת שלי לעולם של הקס. לאחר מכן, הדרך לשליטה בכל טכנולוגיה המבוססת על הקס, או שהקס תומכת בה, היא קצרה.

כמו שאמרת, ליוניטי יש כבר תמיכה בהקס (או שלהקס יש תמיכה ביוניטי), כך שבעתיד אם ארצה לעבור ליוניטי, המעבר יהיה פשוט, לאחר שעברתי להקס מאופנפל. גם פיתוח פלאש או JS או כל טכנולוגיה אחרת, שהיא כבר לא OpenFl יהיה פשוט ביותר, כי OpenFl היא הפתח.
אבל חוץ מזה, אני לא באמת חושש שאופנפל תיפול בשנים הקרובות. על גביה בנויים כל כך הרבה ספריות, אשר כל אחת מהן היא עולם ומלואו, וכל מי שלומד להשתמש בספריות האלו, באופן אוטומטי, מפתח ב OpenFl, שבאופן אוטומטי מפתח בהקס.

ועדיין, OpenFl היא הספריה היחידה שיכולה לקחת קובץ פלאש, עם כל המבנה של מוביקליפים בתוכו, ולהשתמש בו בכל אחת מהפלטפורמות אליהן היא מייצאת. רק צריך לשים לב, שאם רוצים לעשות אופטימיציה, כמו שכתבתי בפוסט הראשון, כדאי לעבוד עם תמונות ולא עם וקטורים. אבל הי, זה אפשרי :wink: